середу, 25 січня 2012 р.

Єгипет. Відпочинок в країні сонця.

Відпочинок в Єгипті, що може бути бажанішим, скажете Ви. І, дійсно, Червоне море, якісь зіркові готелі, пляжі, екскурсії до пірамід чи в старий Єгипет, коралові рифи, безлюдні острови та інші привабливі пропозиції від цієї країни,.. безтурботність...
В дійсності так і є. Маючи певну кількість неживих президентів в кишені можна без усяких проблем відлетіти до Єгипту вибравши якийсь тур чи путівку, які пропонують майже усі тур-агенти чи оператори.
Як планується поїздка в Єгипет? Ну тобто, що необхідно мати для такого відпочинку крім грошей? Це питання застало нас зненацька. Хоч і поїздка була планованою, але із-за підготовки і здійснення весілля ця тема відійшла на другий план. Тому до відпочинку в країні сонця ми готувалися за 2 дні до відбуття (деколи думаю "А не краще би було взяти гарячу путівку в Єгипет?", але тоді би ми взагалі не знали як бути).
Впринципі багато збиратися не прийшлося. Все що необхідно це пара футболок і шортів, білизна, тепла куртка (крім зимової:)), кофтина і джинси, або ще щось тепліше ніж шорти. Не забутися окуляри і щось на голову, та в'єтнамки чи щось схоже (з ними зимою деколи проблемно). Медикаменти, які можуть згодитися ну і вище згадані президенти. Ось ніби і все... Ааа і ще одне, плавки (купальник), як же купатися будемо? :) Медичне страхування за кордоном повинен оформити на Вас тур-оператор і видати розом із квитками та іншими паперами.
Відлітали ми з Києва у Єгипет, Хургада, готель Festival Riviera. Одна порада, якщо ви летите зимою, то можете особливо не боятися спеки, але обов'язково візьміть із собою в літак пакет з літнім взуттям і пакет для верхнього одягу. Не завадить здати багаж на упаковку, тоді його точно не "перевірять" недобросовісні працівники аеропорту.
По прильоту Вас зустрінуть представники Вашого тур-оператора десь здалека викрикнувши його назву і запропонують оформити візу і т.п. Але не варто показувати, що ви тут вперше, чи не знаєте що до чого. Як ви входите в будівлю аеропорту, відразу ліворуч (це про Хургаду) є кіоски обмінників і в перших 2-х за 15 баксів вам вклеюють візу в паспорт і ви йдете собі спокійно на паспортний контроль заповнювати декларацію. Якщо пройти за "милим" запрошенням любого з туроператорів ви переплатите 2 долара невідомо за що. Пройшовши контроль ви спокійно і уважно рухаєтеся до виходу, там Вас також зустрінуть. Щоб уникнути неприємностей, на пропозиції арабів піднеси вашу сумку, таксі і т.п. не реагуйте.
От після цієї суєти нас досить гарно зустріли і провели до автобуса, після чого ми нарешті вже добралися до свого готелю і після недовгого очікування нас провели у досить непоганий номер. На рахунок поселення теж є одна порада, про яку ми дізналися завдяки одній дуже гарній людині. В який би Ви готель не селилися, не буде зайвим на рецепшені "непомітно" вкласти в паспорт 10 доларів і ввічливо подати працівнику для оформлення на вас номера. Це не обов'язково, але може забезпечити вам досить непоганий вигляд з вікна (хоча це теж не факт). Для прикладу наш вигляд досить відрізнявся від вигляду з вікна наших сусідів які казали на таку пораду шось типу "А зачем? Мы же заплатили". Ще одна радість, яка не могла не порадувати, що в тому готелі в який нас поселили була суміш усіх народностей.

Перший день видався важким і ми пішли прогулятися до моря і до сусідніх готелів. Зате наступні дні ми присвятили поїздці в Луксор, плаванню на так званий острів "Махмея" і катанню на квадрациклах в пустелі (Мото-Сафарі чи Квадро-Сафарі), та кілька разів сходили на пляж. Для людей, які полюбляють активний відпочинок при відпочинку в Єгипті раджу не сидіти в готелі а десь вилазити, бо помрете від нудьги вже на 3-й день :)
Ще одна порада. Купуючи щось в арабів знайте що з ними просто необхідно торгуватися, деколи навіть дуже нагло. Це стосується і екскурсій, хоча на них і не скидають багато, але 15-20 доларів лишніми не будуть.
Ще побавила одна ситуація. Ми їхали від одного з тур-операторів, що на ринку досить недавно і по чутках він не дуже. Але хоч ми були і вперше за весь відпочинок не знайшли до чого придертися. Завжди вчасно приїздили гіди, гарно зустрічали, розказували і давали відповіді на всі запитання. До готеля претензій теж немає. В номері завжди прибрано, і на чайові персонал досить цікаво реагує. Витвори обслуговуючого персоналу часом дивують і веселять :). Тепер що-до ситуації. Оформивши екскурсії проходимо повз представника тур-оператора "Томас Кук" і він кричить "О, Анекс, мошенники!". Але кращих і дешевших умов не пропонував, а туристи від "кука" завжди їздили з нами в автобусі).
 

Тепер трішки інфи про екскурсії:
Єкскурсія в Луксор була досить цікавою та пізнавальною і якщо Вам доведеться побувати в Єгипті то це перше куди варто поїхати. Луксор ділиться Нілом на дві частини і історично так склалося що східний Луксор милозвучно зветься містом живих, а західний Луксор зветься містом мертвих. Але хай як страшно це не звучить в місті мертвих є на що подивитися :). По-іншому він зветься "долиною царів" де покоїлись фараони. Там лишилися гробниці Тутанхамона, Рамзеса ІІ і ін. У вас буде можливість відвідати Карнакский храм під відкритим небом та побувати у храмі жінки-фараона Хатчепсут. Вас звозять на фабрику виробництва сувенірів де ви побачите непогану тематичну виставу. Також будете мати можливість відвідати парфумерну фабрику де можна буде і придбати якісь парфуми. В кінці подорожі Ви зможете поплавати по річці Ніл, що не завадить після напруженого дня.


 

Екскурсія в пустелю і катання на Квадрациклах - це мабуть те що трішки може відволікти від нудного перебування в готелі і на пляжі. Десь 2-годинне катання на такій машині піде на користь). Правда треба завчасно зрозуміти як правильно "газувати", аби не боліли пальці рук.
Що-до вибору ресторану. Відпочиваючи в Єгипті Ви маєте змогу один раз на тиждень безкоштовно відвідати ресторан. Ресторан вибираєте самі. У нашому випадку ми мали змогу вибрати з 3-х варіантів:
1. Східний (він же Китайсько-Японсько ще якийсь там :) )
2. Італійський
3. Рибний
На рахунок вибору, то думали ми недовго. Так як рибу ми могли вибрати і так кожного дня, лазанью і тому подібне теж, то вибрали ми східний ресторан, де можна було замовити суші і ципля ніби-то із тайської кухні. В додаток можна замовити непогане біле вино і, що мені було дуже дивним, морозиво. Взагалі-то морозиво там пропонують за додаткову плату, але, як ми зрозуміли, раз на тиждень в ресторані це безкоштовно. Так-що я рекомендую відвідати саме східний ресторан, звісно якщо ви любите чи хоча б колись хотіли скуштувати суші :)

Подорож-плавання на острів з білим піском під назвою Махмія додасть трішки екзотики до вашого відпочинку. Там є можливість поплавати в більш теплій воді, порівняно з узбережжям біля готелю, подивитися коралові рифи. Взагалі узбережжя острова досить гарне і "населення" під водою досить рясне, там під ногами в буквальному смислі плавають і лазять різні створіння, від морських їжаків до риби клоуна і т.д. на які ви можете подивитися безкоштовно взявши маску і ласти безпосередньо на острові, а також сплававши у відкрите море десь на 2 год.

Приблизні послуги що пропонуються та приблизні ціни на екскурсії в Хургаді.

В загальному плані відпочинок вдався на славу і тепер я особисто дізнався як це :). Хоча більш за все я люблю Карпати, гори і рюкзак :). Із негативних вражень є 2 речі:
1. Араби. Вони мають дуже великий досвід в "діставанні" людей, особливо торгаші. Деколи хочеться зробити "хук правою" і з усієї сили.
2. Зламана ручка в валізі. Так і не зрозумів то араби чи вже наші працівники винні. В Хургаді здавалася непошкоджена валіза, а в Києві прийняв валізу без ручки :(

Усі фото

Немає коментарів:

Дописати коментар